Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

zdeseny obcan

4. 12. 2009 11:09
Gruzie se pokusila vyhladit Osety

Gruzie se pokusila vyhladit Osety ale to je podle autora v poradku protoze ucel prece sveti prostredky a protoze se to hodi k plivani na Rusko tak se na nejaky maly narudek nemusi brat ohledy.

Politici podobni autoru nas presne takhle zaprodali v Mnichove.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

4. 12. 2009 10:50
Já zase podporuji Rusko

Autor uvádí dva rozdíly v porovnání s Kosovem, ale ani jeden rozdíl neplatí. V Kosovu, že nebyly mezinárodní jednotky, to mohou tvrdit snad jen Gruzínci! :) A kdo tedy hlídá tu hranici a ty enklávy ? Neplatí ani to gruzínské tvrzení o etnických čistkách. I z Kosova značná část  Srbů uprchla. I tam docházelo při bojích se separatisty k obětem na civilních životech. Zcela stejně jako třeba v Jižní Osetii. Nešlo o tradiční etnickou čistku, ale v obou případech značná část národnostní menšiny uprchla. 

Jak Gruzínci hloupě lžou jsem rozepsal tady : http://hlavaty.blog.idnes.cz/c/46796/Stetinova-zprava-s-komentarem.html

Podle nich Rusové navečer zahájili palbu (ve skutečnosti navečer osvobodili území) a před palbou ten den odpoledne zničili Jižní Osetii (ve skutečnosti tam v tu dobu byly gruzínské jednotky).

0 0
možnosti
VH

Totedyne

4. 12. 2009 11:04
Re: Já zase podporuji Rusko

Ještě bych podotkl, že jako důkaz tvrzení, že Rusko nesdílí s námi stejné hodnoty a Gruzie ano, je uváděna okupace v r. 1968. Ruští vojáci tady byli, ale gruzinští ne ? Nevím, ale mně připadá k Brežněvovi bližší gruzínský prezident, než ruský prezident.

Zcela souhlasím v této záležitosti s naším prezidentem.

0 0
možnosti
M

mubu

4. 12. 2009 10:33
Bombardování Chinvali Gruzií

I kdybychom na chvíli teoreticky připustili, že Abcházie a Jižní Osetie byly součástí Gruzie (což nebyly), nedovedu si představit, který stát by zahájil bombardování svého vlastního města. Stále se na Západě (zejména u nás) omílá, že agresorem bylo Rusko. Mezinárodní vyšetřovací komise ale jednoznačně zjistila, že agresorem byla Gruzie. 

Také srovnání s Kosovem pokulhává. To bylo odjakživa srbským územím. Problémy nastaly, až když se tam rozmnožilo albánské obyvatelstvo nad únosnou míru. Úsilí albánského obyvatelstva v Kosovu o odtržení bych spíše srovnával se Sudety.

0 0
možnosti
MW

mysak_25

4. 12. 2009 10:09
Kosovo

ze nebylo pred vyhlasenim nezavislosti obsazeno zadnou zahranicni armadou ????

0 0
možnosti
S

Sup01

4. 12. 2009 10:03
trochu jednostrané

při srovnání s Kosovem, které sice nebylo obsazeno cizími armádami - jen jsme použili "humanitarní bombardování". To co prováděl gruzínský prezident Gamsachurdia začátkem devadesátých let se nedá označit jinak než jako etnická čistka. U obou oblastí se v žádném případě nejedná o oGruzínské území ale o Stalinovu a berijovu anexi. A zatímco Gruzie byla posledních 200 let dobrovolně připojenou součástí Ruska (jako snaha ochránit se před turky) Abcházie a Osetie nikdy integrální součástí Gruzie nebyli.

Pominuli že po pokusu potlačit údajnou nezákonnost srovnáním 30.tisícového města raketomety se zemí poněkud vyřazují Vámi preferovanou Gruzii z evropského kontextu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1310x
senátor PČR a starosta Hluboké nad Vltavou

Seznam rubrik