Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PGS

pgjed

31. 3. 2010 16:31
Zarážející plytkost

Pane Jirso, plytkost vaší úvahy je na senátora skutečně zarážející. Stejně. jako senátory nelze házet do jednoho pytle a paušalizovat jejich jednání, nelze to dělat ani s obnovitelnými zdroji a s biopalivy. A podobně, jako činnost senátora má své kladné i záporné výsledky, zvláště senátoruje-li na vedlejšku ke starostování,  mohou být i důsledky produkce a užití biopaliv kladné i záporné. A teprve, když s chladnou hlavou, k čemuž vyzýváte, ale nečiníte to, kvantifikujeme a vyhodnotíme obé, můžeme získat věrohodný a podložený názor na věc. Pravda, je to méně pohodlné než papouškovat nesmysly po jiných, ale senátor by toho měl být schopen! Nemyslíte?

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

31. 3. 2010 15:08
biopaliva mají smysl jen bez záboru půdy

http://hn.ihned.cz/c1-41069050-rasy-jsou-palivem-budoucnosti

0 0
možnosti
PGS

pgjed

31. 3. 2010 16:36
Re: biopaliva mají smysl jen bez záboru půdy

Ale to je hloupost vážený pane. Je totiž spousta půdy, která není využívána, je využívána špatně a neefektivně. Třeba hlavní příčinou kácení tropických lesů, na které pan Jirsa poukazuje, je především těžba dřeva, které je stále  žádanějším a dražším artiklem, ale také neudržitelné extenzivní metody zemědělství a pastevectví provozované v tropických oblastech. Nikoliv biopaliva. Ta mnohde zachraňují existenci třtinových plantáží při stále klesající světové spotřebě cukru.

0 0
možnosti
MB

buxus

31. 3. 2010 10:15
Tomu nevěřím

" .. i v Evropské komisi pochopili, že tudy cesta nevede a dosavadní bezpodmínečnou podporu biopaliv přehodnotí".

Komisař EU pro životní prostředí byl již v roce 2008 nucen přiznat, že biopaliva nejenže ničemu neprospívají, ale škodí životnímu prostředí zvýšením exhalací - energie vynaložené na jejich výrobu se pochopitelně musí do bilance započítat i s  emisemi - devastací krajiny intenzívním zemědělstvím. Ekonomické dopady na ceny potravin představují už jen malus navíc. Tohle vše měla a mohla EK vědět už před spuštěním tohoto nesmyslného programu. Stačila jedna nezávislá studie s bilancemi výtěžnosti bioetanolu a řepkového oleje a porovnání s energiemi do cyklu vloženými. Na studii ale buď nezbyly peníze, nebo byl spíš zájem nic nevědět. Proč se bruselský aparát sestává z nadměrně placených odborníků, jestliže dochází (a ne poprvé) k takovým přehmatům? EK jistě nechce ztratit svou tvář a proto bude nadále mlčet a mlžit - tak jako doposud. Žádné přehodnocení není na pořadu dne.

0 0
možnosti
JN

crupier

31. 3. 2010 10:57
Re: Tomu nevěřím

nehledě na to, že by začali ječet zemědělci, kteří na tom taky dobře vydělávají, zase by minimálně ve Franci vyjely traktory na dálnice,.... Takže podporu biopaliv tu máme stejně jako nesmyslný systém zemědělských dotací na "věčné časy".

0 0
možnosti
WTS

William Tecumseh Sherman

31. 3. 2010 9:47
cold mind

je třeba poslat biopaliva co nejrychleji do (_)!(_);-€

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

31. 3. 2010 9:43
A hlasoval jste proti fotovoltaice ? Vy to schvalujete jak !

Hlasoval jste proti přidávání biopřísad do benzínu ?

Hlasoval jste proti obchodování s povolenkami na CO2 ?

Jak bojujete proti větrné energii ?

Jak bojujete proti snaze státu diktovat izolační vlastnosti domů ? Jak jste se zasadil proti "programu zelená" úsporám ? Jak bojujete proti dotacím pro zelené projekty ?

Jak bojujete za zrušení ministerstva pro životní prostředí ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1310x
senátor PČR a starosta Hluboké nad Vltavou

Seznam rubrik