Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

v.moravan

17. 6. 2009 21:33
Les se vychovává pilou

Souhlasím jaksi principiálně,ale jinak jste mimo. Les na Šumavě není prales, protože byl vysázen člověkem. Je doloženo, že přirozeným lesem tam je jedlo-bučina. Smrk tam byl vysazen po vytěžení lesa původního našimi předky a byl osázen smrkem z jiných stanovištních podmínek a tedy nevhodně. Už to byla absurdita tam udělat národní park. Nejvíce se mi líbí názory ocasů z jihočeské university. Ti tvrdí, že těch pár smrků co tam zůstalo je odolných vůči kůrovci, když jsem to slyšel musel jsem se posadit. A to prosím tyhle "vědce" živíme z daní, lepší by už bylo kdyby dál dělali svoje "výzkumy" jen do šuplíku. Vůbec jim nedochází, že těch pár smrků v tom množství ostatních prostě nebylo sežráno omylem. A pokud jde o ošetření kácením tak to tam mělo proběhnout určitě, jako v každém jiném člověkem vysázeném lese.Ať se nám to líbí nebo ne,les se prostě vychovává pilou a určitě by do toho neměli kecat přivazujíce se Rakušany placení "ochranáři".

0 0
možnosti

parat

18. 6. 2009 10:00
Re: Les se vychovává pilou

Vy jste chytrý, jak radio Jerevan. A papouškové se ošetřují kladivem. Položím autorovi a vám záludnou otázku: víte, jaký je rozdíl mezi trávníkem a přirozenou loukou? Podle článku a podle vás žádný.... Přirozená louka nepustípřemnožení jakéhokoliv druhu, sám sebe by zničil. A sama se hznojí, sama se reguluje. Trávník škodí!!!! A Šumava? když nějaká politický stréc plácá kraviny, je to tragédie! Pouze obnova pralesa trvá staletí a kůrovec k tomu patří. Dejte penicilin každý den dítěti. Po čase zemře!!! A les?

0 0
možnosti

Mira UL

17. 6. 2009 13:17
Pane soudruhu starosto a senátore,

nefetujte, nedělá Vám to dobře... V reakci na Váš předchozí článek jsem Vám vysvětlil, jak se to má s kůrovcem, mrtvými, umírajícími a zdravými stromy a přirozeným lesem vůbec. Po odchodu motorových pil to bude vypadat takto: Šumava bude holá pláň bez stromů a postupně bez půdního pokryvu. Nebo  národní park bude vypadat jako městský park s asfaltovými cestičkami, hřišti, prolejzačkami a pískovišti pro děti a lavičkami pro babičky a dědečky? No když tomu máme říkat park ... Pravda je, že ta  cestička vysypaná šutříčky je sice hezká, ale do přírodní rezervace tak nějak nepasuje, stejně jako vykácený les. Čekám, kdy bude ta cestička ohraničená hezkými betonovými obrubníčky a pokrytá asfaltem, mystíte že se to stihne ještě do Vánoc? A budou tam i stánky s občerstvením? Napište nám zase něco pěkného, benzínově motorový mužíku. Ať Vám zní v uších kvílení pil nepřetržitě od rána do noci, 24 hodiny denně, 7 dnů v týdnu.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti

parat

17. 6. 2009 10:46
Víte, přoč ve svobodných USA v předminulých staletích

dělali rezervace? Protože člověk zničí vše! Svoboda jedince končí tam, kde druhého začíná a to vy, zastánce přírody překládáte: svoboda přírody končí tam, kde začíná člověk. A tomu patří vše! 

Pane, vy jste cvok. Vlastně politik, promiňte....

0 0
možnosti

kenev

17. 6. 2009 10:43
a daleko hůře,

jak těsné trenýrky někam. Ty škodí jen jejich nositeli, pily všem - nejvíc přírodě.;-D;-)

0 0
možnosti

kenev

17. 6. 2009 10:40
Daleko hůře,

0 0
možnosti

parat

17. 6. 2009 10:32
Opakovaně lžete a nejsem zelený cvok

Už jsem vám to napsal v příspěvku na článek:

http://jirsat.blog.idnes.cz/c/88884/Kurovec-nesmi-nicit-lesy-na-Sumave.html

0 0
možnosti

Dezo-Conka

17. 6. 2009 10:09
Et tu Brute

V ruce motorovku, v hlavě piliny ?;-D;-D;-D

Tak si myslím,že bych do toho sentau raději poslal svojeho koňa;-D;-D;-D

Viy blog Jana Borovičky,amigo senatore;-D

0 0
možnosti

Dezo-Conka

17. 6. 2009 10:09
Re: Et tu Brute

Et tu Brutus:-P

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS