Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

parat

16. 6. 2009 9:33
Pane, promiňte, ale víte kuloví...

Mám rád zelené, jako osinu... Ale stejně tupé a fanatické lidi na druhé straně barikády! Asi před třiceti léty povodí Vltavy obsadila černá housenka. Katastrofa. Sežrala vše. Zasedal ústřední výbor KSČ. Zasedala vláda. Posypat nelze kvůli pitné vodě pro Prahu. Ale šílené holiny každého děsily! Stráně byly jako v zimě bez lístečku.  Jarov, Vrané až  k soutoku se Sázavou. Strašné. A najednou byl spor. Vystoupil (neznám jméno) že je to sypat hloupost. Byl za vola, ale stejně se nedalo nic jiného dělat. A... Housenky vše sežraly, pochcípaly (až 15 cm na zemi) a příští rok nikdo nic nepoznal. Stromy žily vnitřně a další rok obrazily. Jako by se nic nestalo, jenom housenky si požraly vše, až nepřežily hlady!

0 0
možnosti

parat

16. 6. 2009 9:42
Re: Pane, promiňte, ale víte kuloví...

Několik let před tím byl napaden kůrovcem Krčský les. Katastrofa. Přímo v Praze. Vyhnat lidi a práškovat? Kácet? I vystoupil nějaký šmoula a v Rudém právu bylo asi toto: osamocený boj proti vědcům a politikům. On totiž tvrdě prosazoval, že je to nesmysl. Praha má (měla) velké množství vrabců a ti kůrovce zničí. Všichni si významě ťukali na hlavu včetně novinářů, ale pražská KSČ byla ráda, že nemusí rozhodnout a může to na někoho svalit. Na nějakého blbečka. Výsledek? V době mláďat potřebují vrabci jinou potravu. Hejna nalétavala na Krčský les. Mraky vrabců z celého okolí. A bylo po kůrovci!!!! Dokonce v Praze na velkém (tehdy) prostoru Krčského lesa! Víte, lesní moudrost se nedá naučit. Ta je, nebo není. A žádný fanatik levý, pravý, horní, dolní, zelený či modry se ji nenaučí. Ale chce to mít i otevřené oči a přírodu brát jako partnera. Nikoliv jako poddaného, sakra!!! A těch příkladů jsou mraky!

0 0
možnosti

Helena1

16. 6. 2009 8:01
Naprostý souhlas s každým slovem.

Konečně někdo kdo pochopil o čem to je.

0 0
možnosti

SID09

15. 6. 2009 22:53
Máme všichni, co jsme chtěli

Všichni jste jásali nad každou novou chráněnou krajinou oblastí. My majitelé jsme zděšeně hleděli jak byla naše vlastnická práva pošlapána. Protesty byli k ničemu. Ekoteroristé vybraly ze svých řad ty nejméně schopné ( všehoschopné ) blázny, kteří nám všem ukázali zač je toho loket a státní aparát je maximálně podpořil. Holt - sklízíte jen plody své mizerné práce.  !!;-O

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1310x
senátor PČR a starosta Hluboké nad Vltavou

Seznam rubrik